Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

pirgosmarket.gr από τον παραγωγό στον καταναλωτή εύκολα γρήγορα οικονομικά


Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΥΡΓΟΥ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Επεξεργασίας Δεδομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης προχώρησε στην δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που στοχεύει στην προώθηση των τοπικών προϊόντων από τον παραγωγό απευθείας στον καταναλωτή με μοναδικό μεσάζοντα το διαδίκτυο, αλλά με μηδενική επιβάρυνση.
Το ηλεκτρονικό πωλητήριο προϊόντων βρίσκεται στην διεύθυνση http://www.pirgosmarket.gr/ και απευθύνεται τόσο σε παραγωγούς τοπικών προϊόντων όσο και σε καταναλωτές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ.
Ο παραγωγός ενός προϊόντος (κρασί, λάδι, φρούτα, κρέατα κλπ)  επισκέπτεται την σελίδα και προκειμένου να μπορέσει να εισάγει τα προϊόντα του θα πρέπει να αποκτήσει ταυτότητα. Αυτό επιτυγχάνεται από την κεντρική σελίδα επιλέγοντας «ΕΓΓΡΑΦΗ». Στην συνέχεια θα πρέπει να συμπληρώσει την καρτέλα με τα στοιχεία του και να επιλέξει «ΥΠΟΒΟΛΗ». Αυτή η διαδικασία γίνεται μόνο την πρώτη φορά και ολοκληρώνεται μετά την έγκριση του διαχειριστή της σελίδας. Στην συνέχεια επιλέγοντας από την κεντρική σελίδα «ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΑΣ» και αφού υποβάλει τον κωδικό του, εισάγει τα προϊόντα που θέλει να διαθέσει, την ποσότητα, την τιμή μονάδας και άλλες πληροφορίες. Τέλος έχει την δυνατότητα από την επιλογή «ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΟΥ» που βρίσκεται στην κεντρική σελίδα να ελέγχει και να διαχειρίζεται συγκεντρωτικά τα προϊόντα που έχει εισάγει.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Ο καταναλωτής μπορεί  εισάγοντας το προϊόν που αναζητεί στο πεδίο «ΤΙ ΠΡΟΙΟΝ ΨΑΧΝΕΤΑΙ;» που βρίσκεται στην κεντρική σελίδα, να βρει όλους τους παραγωγούς των προϊόντων που ενδιαφέρεται, να συγκρίνει τιμές να επιλέξει και να έρθει σε απευθείας επικοινωνία με τον παραγωγό.
Εναλλακτικά από την κεντρική σελίδα επιλέγει «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ» και από την εμφανιζόμενη «ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ» επιλέγει το προϊόν που επιθυμεί, ώστε να του προβληθούν όλοι οι παραγωγοί του συγκεκριμένου προϊόντος.

Το εγχείρημα της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ για να έχει ουσιαστικά θετικά αποτελέσματα θα πρέπει να έχει την όσο μεγαλύτερη στήριξη των παραγωγών και των καταναλωτών. Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΥΡΓΟΥ δεν έχει απολύτως κανένα οικονομικό όφελος από τις συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν, απλά με αυτή την πρωτοβουλία της δίνει μια νέα δυνατότητα τόσο για την προώθηση των τοπικών προϊόντων όσο και για τη διασφάλιση καλύτερων όρων απόκτησής τους από τους καταναλωτές.
Για περισσότερες πληροφορίες
Τηλέφωνο 6944.742.124 (Δημήτρης Κορίζης)
Blog: ed-pirgou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: