Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014



Εθελοντική αιμοδοσία στα Λάτσειο Μέγαρο

3/10/2013


Η Εθελοντική Δράση Πύργου σε συνεργασία με το Δήμο Πύργου, το Σύλλογο Εθελοντών  Αιμοδοτών Πύργου Νομού Ηλείας το Σύλλογο Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών συμμετείχε στην 26η Αμφικτιονία των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος.
Η 26η Αμφικτιονία γίνετε  στη Καλαμάτα, αλλα πριν από αυτή υπάρχει  ένα ταξίδι μεταφέροντας την φλόγα της αμφικτιονίας σε πολλά σημεία της χώρας, με στόχο την διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Η φλόγα αφού πέρασε από ποδηλάτες εθελοντές αιμοδότες, που ξεκίνησαν από το Ξυλόκαστρο έφτασε  στο Νόμο Ηλείας και  περάσε από Νέα Μανωλάδα, Καπελέτο, Λεχαινά, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Αμαλιάδα.
Στη πόλη μας το Πύργο, η Εθελοντική Δρόση Πύργου, σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου και το Τμήμα Αιμοδοσίας Νοσηλευτικής Μονάδας Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, πραγματοποιούσαν από  το πρωί (9:30 - 13:30) αιμοδοσία από εθελοντές και συλλόγους αιμοδοσίας σε διαμορφωμένο χώρο στο Δημαρχείο Πύργου(Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο) ενώ  συγχρόνως έγινε και  περιφορά της φλόγας στη πόλη.
Στόχος είναι να οι επόμενες αιμοδοσίες να πραγματοποιηθούν σε δημόσιο χώρο από εθελοντές και συλλόγους.

Με αυτό θα πετύχουμε και την ενημέρωση του κόσμου (η οποία θα πρέπει να γίνει πιο εντατική μέσα από τα σχολεία),την βοήθεια στο συνάνθρωπο μας αλλά και πόσο σωστό είναι για την υγεία μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: