Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΠΥΡΓΟΥ


Την Κυριακή 11 Μαΐου 2011, συμπολίτες μας προσέφεραν το χρόνο τους, τον κόπο τους, το μεράκι τους για να καλοπίσουν εθελοντικά ένα συμβολικό χώρο του Πύργου, την πλατεία Δεξαμενής.  Καθάρισαν, φύτεψαν, έβαψαν, επισκεύασαν, μέσα στα πλαίσια μια συλλογικής δράσης, την οποία έχει ανάγκη ο τόπος.

Με τέτοιου είδους εθελοντικές πρωτοβουλίες οι συμπολίτες μας, αποδεικνύουν ότι έχουν μια δυναμική που όταν τους δίνετε η  δυνατότητα την μετασχηματίζουν σε δημιουργικότητα στοχεύοντας  στην βελτίωση της καθημερινότητάς και αναδεικνύοντας το ρόλο της ενεργής κοινωνικής συμμετοχής. Η βελτίωση της καθημερινότητάς μας είναι ένα πρόβλημα το οποίο απασχολεί όλους και για την λύση του θα πρέπει να συμμετάσχουν όλοι.

Ο σκοπός μας δεν είναι να υποκαταστήσουμε, αλλά να συνδράμουμε στο έργο των φορέων που προσπαθούν μέσα σε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις των πολιτών.

Το σημερινό αποτέλεσμα και η ανταπόκριση των κατοίκων της πόλης μας, δηλώνει την ανάγκη μιας συστηματικότερης εθελοντικής δράσης. Είναι μια απαίτηση που σε καμία περίπτωση κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει. Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι χορηγία επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον Πύργο, και παρόλο την οικονομική κρίση, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και είναι:         οι «ΑΦΟΙ ΚΛΟΥΚΙΝΑ», και «ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΗ» τους οποίους ευχαριστούμε.

Μετά την εκδήλωση «ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ» και την σημερινή, «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΠΥΡΓΟΥ» αποδεικνύεται ότι η  οργανωμένη εθελοντική δράση έχει την δυνατότητα να αποκτήσει δυναμική και στην πόλη του Πύργου. Σε αυτή την πρόκληση ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθούμε.

Οι δράσεις αυτές γίνονται από πολίτες της πόλης μας, του Πύργου, και δεν έχουν κανένα κομματικό χαρακτήρα, καμία  κομματική αναφορά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: