Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

«ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ – ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Από την  Πέμπτη 3 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες καθημερινά (εκτός Κυριακών) τις ώρες 18:00 έως 21:00, στο ισόγειο χώρο του Δημαρχείου Πύργου (κεντρική πλατεία) θα πραγματοποιηθεί η δράση «ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ – ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ»  που διοργανώνει η «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΥΡΓΟΥ».
Η συγκεκριμένη δράση ως σκοπό έχει την προώθηση του εθελοντισμού στην περιοχή μας, μέσω ενός προγράμματος «ανακύκλωσης» διαφόρων μεταχειρισμένων ειδών (ρουχισμός, υπόδηση, παιχνίδια, βιβλία, κλινοσκεπάσματα, χρηστικά μικροαντικείμενα κλπ) από κάποιους που δε τα χρησιμοποιούν σε κάποιους που τα έχουν ανάγκη.
Δίνεται η δυνατότητα σε όποιον έχει κάτι που δεν το χρησιμοποιεί να το χαρίσει ή να το ανταλλάξει με κάτι άλλο που θα του είναι χρήσιμο.
Επίσης υπάρχει η δυνατότητα κάποιος χωρίς να προσφέρει κάτι, να παραλάβει διάφορα είδη που θα του είναι χρήσιμα χωρίς απολύτως καμία επιβάρυνση.
Η γενικευμένη οικονομική κρίση μας δίνει τη δυνατότητα να αντιληφθούμε νέους τρόπους ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε ένα μέρος των αναγκών μας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνονται δεκτές προσφορές σε χρήματα, η συγκεκριμένη δράση δεν χρηματοδοτείται από κανέναν,  τα είδη που έχουν ήδη συγκεντρωθεί είναι προσφορές από καταστήματα και ανώνυμους συμπολίτες μας και αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την χρηστή διαχείριση τους και για την αποτροπή καταχρηστικών συμπεριφορών είναι οι εθελοντές.
Οι εθελοντές της «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ», εξακολουθήσουν να παραλαμβάνουν αντικείμενα από σπίτια κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας καθ΄ όλη την διάρκεια υλοποίησης της δράσης. (6944.742.124 - 6973.790.359 - 6972.553.551)
Καλούμε όλους όσους έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν και όσους έχουν ανάγκη για βοήθεια, να επισκεφτούν το ισόγειο του κεντρικού Δημαρχείου στον Πύργο από 3 έως 18 Νοεμβρίου και να αποδείξουν με την παρουσία και την συμμετοχή τους ότι μπορούμε  να αλλάξουμε τα στερεότυπα συμπεριφοράς μας, βοηθώντας ανέξοδα τον συνάνθρωπο μας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: