Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΡΑΣΗ «ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ – ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ»


Οι εθελοντές της «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ» για δύο εβδομάδες έζησαν μια από τις καλύτερες εμπειρίες τους, υλοποιώντας την δράση «ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ – ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ»  που σαν στόχο είχε να καλύψει τις ανάγκες συμπολιτών μας σε βασικά είδη (κυρίως ρουχισμό). Η δράση στηρίχθηκε σε πάρα πολλούς ανώνυμους συνανθρώπους μας που παραχώρησαν ότι δεν χρησιμοποιούσαν, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν κάποιοι άλλοι.
Πάνω από οκτακόσιοι συμπολίτες μας έλαβαν διάφορα είδη που σε διαφορετική περίπτωση θα παρέμεναν στις ντουλάπες, στις αποθήκες και ίσως στα σκουπίδια.
Είμαστε υποχρεωμένοι να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν με την προσφορά τους στην προσπάθεια μας που ήταν πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πόλης μας, τους εκατοντάδες ανώνυμους πολίτες, τα καταστήματα  «Jordan» , «το καλτσακι» και όλα τα άλλα ανώνυμα  μαγαζιά που μας παραχώρησαν καινούργια είδη, τον Σύλλογο Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών (Ε.Β.Ε.) Νομού Ηλείας για την πολύτιμη σε εμάς συνδρομή του, το Δήμο Πύργου για την παραχώρηση της αίθουσας και τους νέους μας φίλους τους εθελοντές που ακούραστα και σε καθημερινή βάση έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.
Η πρώτη προσπάθεια οργανωμένης κοινωνικής αλληλεγγύης θεωρείται επιτυχημένη, παρόλα τα μικρά λάθη που κάναμε. Η δράση «ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ – ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ»  θα επαναληφθεί με σύμμαχο την εμπειρία και  την αγάπη του κόσμου.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους διέψευσαν τις φοβίες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: