Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Διανομή προγεύματος στα Δημοτικά Σχολεία του Πύργου

Η Εθελοντική Δράση Πύργου είναι μια εθελοντική ομάδα πολιτών που με συγκεκριμένες δράσεις προσπαθεί να αναδείξει ή να βοηθήσει σε συγκεκριμένα περιβαλλοντικά ή κοινωνικά προβλήματα.
Θεωρούμε ότι ο εθελοντισμός και η ενεργοποίηση όλων των υγειών δυνάμεων μπορεί να αντιμετωπίσει με αξιοπρέπεια  τα προβλήματα που καθημερινά δημιουργούνται και πλήττουν συγκεκριμένες κατηγορίες συνανθρώπων μας, σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον με την δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης.
Σήμερα η οικονομική κρίση έχει πλήξει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Κάποιοι όμως δεν έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν ούτε στις στοιχειώδες καθημερινές ανάγκες των παιδιών τους. Μικροί μαθητές που στερούνται το απαραίτητο πρόγευμα μέσα στις σχολικές μονάδες, πριν λίγα χρόνια ήταν κάτι που κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί, σήμερα όμως είναι ένα γεγονός που καθημερινά λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Κάτι τέτοιο όμως δεν τιμάει κανέναν μας.
Η Εθελοντική Δράση Πύργου σε συνεργασία, με καταστήματα που μπορούν να  προσφέρουν, αντίστοιχα με τις δυνατότητες τους, και με την συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας πιστέψαμε και σαν κοινωνία πολιτών να περιορίσουμε φαινόμενα που δεν τιμούν την κουλτούρα, την παιδεία και την φιλοσοφία μας.  
Έτσι σε επικοινωνία με τα Δημοτικά Σχολειά του Πύργου καταλήξαμε σήμερα στο 11ο Δημοτικό Σχολείο, και προσφέραμε μια συγκεκριμένη ποσότητα τροφίμων - προσφορά των super market TΕΡΖΗΣ - κατάλληλη να μοιραστεί ως πρόγευμα σε συγκεκριμένους μαθητές που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.
Η παράδοση των συσκευασμένων τροφίμων γίνετε στη Διοίκηση του Σχολείου και  στους δασκάλους οι οποίοι με την σειρά τους θα μεριμνούν για την καθημερινή διανομή τους στους μαθητές που έχουν επιλεγεί.
Ο ρόλος της Εθελοντικής Δράσης Πύργου περιορίζεται μόνο στο να οργανωθεί το συγκεκριμένο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους μικρούς μαθητές και στην ενδεχόμενη υποβοήθηση για την επίλυση τεχνικών ή διαδικαστικών προβλημάτων που θα προκύψουν κατά την υλοποίηση της δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: