Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Go Pyrgos κάνουμε το Πύργο προορισμό

Ο Πύργος εδώ και πολλά χρόνια παραμένει απλός θεατής, των δρομολογίων με τους τουρίστες  από το Κατάκολο στην Αρχαία Ολυμπία.
Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε αξιώσει, ή ακόμα καλύτερα,
δεν είχε διεκδικήσει το αυτονόητο.
Πάντα όμως παρακολουθούσε επιρρίπτοντας ευθύνες στους άλλους, για το γεγονός ότι από τους χιλιάδες τουρίστες που κατεβαίνουν στο Κατάκολο, κανένας δεν επισκέπτεται την πόλη του Πύργου, κανένας δεν γνωρίζει την πόλη, κανένας δεν συμβάλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας της που καθημερινά κινείται στα όρια της επιβίωσης της.Πήραμε την απόφαση και το ρίσκο, ως πολίτες, ως εργαζόμενοι, ως επαγγελματίες, που ζούμε και αγαπάμε την πόλη μας να κάνουμε το αυτονόητο.
Να τονίσουμε την ύπαρξη της πόλης μας, να φέρουμε τουρίστες στην πόλης μας, να περπατήσουμε μαζί στους δρόμους, να τους γνωρίσουμε τα αξιοθέατα, να τους δείξουμε τις πόρτες των καταστημάτων της πόλης του Πύργου.
Η Εθελοντική Δράση Πύργου πίστεψε από την πρώτη στιγμή ότι πρέπει να προσπαθήσουμε  και σε συνεργασία με πολίτες και επιχειρηματίες της πόλης του Πύργου,
δημιουργήσαμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για τις πρώτες οργανωμένες επισκέψεις τουριστών από το Κατάκολο στον Πύργο.
Το εγχείρημα θα κινηθεί πάνω στις αρχές της εθελοντικής πρωτοβουλίας και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν την προσπάθειά μας ώστε να αναδείξουμε τον καλύτερο πρόσωπό μας.
Η Εθελοντική Δράση Πύργου, ο σύλλογος εμπόρων βιοτεχνών επαγγελματιών νομού Ηλείας «ΕΒΕ»,  ο σύλλογος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε την έναρξη του εγχειρήματος GO PYRGOS.
Η συγκεκριμένη δράση έχει στόχο την ανάδειξη της πόλης μας, του Πύργου, την οργανωμένη προσέλκυση τουριστών από το Κατάκολο, μέσω της προβολής της πόλης στο διαδίκτυο, με την λειτουργία σελίδας, διανομή πληροφοριακών φυλλαδίων στο λιμάνι Κατακόλου, και με την δυνατότητα οργανωμένης και οικονομικής μεταφοράς των τουριστών από το Κατάκολο στον Πύργο, την ξενάγησή τους μέσα στην πόλη, τη διάθεση εκπτωτικών καρτών στα εμπορικά καταστήματα της πόλης που εθελοντικά θα συμμετέχουν στο εγχείρημα, την υλοποίηση διαφόρων και πρωτότυπων happenings.
Σε όλη τους την διαδρομή στην πόλη του Πύργου οι τουρίστες θα έχουν μαζί τους εθελοντές  οι οποίοι και θα αποτελούν τη βάση όλου του εγχειρήματος.
Έχουμε έρθει ήδη σε επαφή με το ΚΤΕΛ όσον αφορά τη μεταφορά των τουριστών,  και με το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου το οποίο μας διαβεβαίωσε προφορικά για την είσοδο μας στο περίπτερο του Kατακόλου την οποία  περιμένουμε και γραπτώς.
Πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, γιατί όλοι μας πιστεύουμε ότι ο Πύργος το αξίζει.
Τις ευκαιρίες τις δημιουργούμε μόνοι μας, όπως επίσης και μόνοι μας τις καταστρέφουμε.

Μπείτε στην σελίδα από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: